Massagetherapie

Soms is het belangrijk om even helemaal te ontspannen. Om tot rust te komen. Daar kan een massage ontzettend goed bij helpen!

Ik behandel in de drie volgende vormen:

Ontspanningsmassage is precies wat de naam zegt; een massage om tot rust te komen en te ontspannen. De massage heeft een gunstige invloed op het bewegingsapparaat, het spijsverteringsstelsel, de hormoonhuishouding, het afvoeren van afvalstoffen en verbetering van de spierfunctie. (Duur van de behandeling 30, 60 of 90 minuten, al naar gelang de wens van het te behandelen gebied). De behandeling is niet erotisch van aard.

Indiase hoofdmassage werd oorspronkelijk meer dan duizend jaar geleden ontwikkeld voor en door vrouwen. Zij hadden ontdekt dat het gebruik van verschillende oliën, bijdroegen aan gezond en glanzend haar. Om diezelfde reden gingen ook kappers hun klanten masseren en dat is tot op heden ten dage nog zo.
Omdat het hoofd het centrum van het zenuwstelsel is, brengt een hoofdmassage lichaam en geest in balans. De massage bevat zowel ontspannende als activerende technieken. De massage wordt uitgevoerd op een gewone stoel over de kleding heen en er wordt geen olie gebruikt. (Duur van de behandeling 30 minuten).

Voetreflexzonetherapie is een alternatieve behandelwijze, die ervan uitgaat dat op de voeten zogenoemde reflexzones liggen die corresponderen met organen, lymfewegen en delen van ons lichaam. Door middel van druk en/of massage op bepaalde punten van de voet worden organen gestimuleerd en beïnvloed. Zowel de vorm, bouw, stand, kleur van de voet en van de tenen afzonderlijk, als de spierspanning, de structuur, temperatuur, vochtigheidsgraad, etc. vertelt ons iets over de gezondheid en vitaliteit van iemand. Voetreflexzonetherapie kan preventief en bij praktisch alle acute en chronische klachten toegepast worden. Het wordt veel toegepast bij stress, ontstekingen, allergieën, migraine, rug-, schouder- en nekklachten, reumatische aandoeningen, vermoeidheid en menstruatieklachten. (Duur van de behandeling 60 minuten).