Shiatsutherapie

Door de Shiatsu behandeling wordt jouw vrije KI stroom (levensenergie) in het netwerk van meridianen zoveel mogelijk hersteld en gaat de energie weer vrij door je lichaam stromen. Het werkt onder andere tegen nek- en rugklachten, stijve spieren en natuurlijk ter ontspanning.

Ik behandel in de drie volgende vormen:

Shiatsu Zen-Style is de meest traditionele Japanse behandeling met als uitgangspunt de meridianen en de 5 elementen. Je ligt hierbij gekleed in soepel zittende , liefst katoenen kleding en met schone droge sokken op een futon (Japanse behandelmatras) op de grond. De druk gegeven op het lichaam wordt afgewisseld met strekkingen en rotaties. (Duur van de behandeling, 60 minuten).

Shiatsu Ryoho is een gestructureerde behandelmethode waarbij in vaste volgorde op tsubo’s (reflexpunten van het zenuwstelsel) wordt gedrukt. Je ligt op een massagetafel en de behandeling wordt op de blote huid gegeven. Deze vorm van Shiatsu kan goed gecombineerd worden met massage of de Dorn Methode. (Duur van de behandeling, 60 minuten).

Stoelshiatsu is een effectieve, korte, krachtige drukpuntenmassage van hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen op een speciaal ergonomisch ontworpen massagestoel. De behandeling wordt over de kleding heen gegeven. Stoelmassage is een laagdrempelige en eenvoudige manier om heerlijk te ontspannen. Bij de stoelshiatsu wordt een kleine intake afgenomen. (Duur van de behandeling, 30 minuten).

Shiatsu kan heel goed naast reguliere therapieën gegeven worden. Wel is het dan wenselijk dat de behandelend arts specialist of therapeut op de hoogte gesteld wordt.