Therapeutische behandelingen

Bij de therapeutische behandelingen worden extra technieken en manipulaties toegepast, gericht op pijnbestrijding. De therapeutische behandelingen bestaan uit dieptemassage, die bestaat uit vrij stevige handgrepen. Dit maakt het onderhuidse bindweefsel weer los, waardoor de storing verdwijnt. Delen van de therapeutische behandeling kunnen goed gecombineerd worden (als dat nodig is) met Shiatsu Ryoho, Dorn methode en de klassieke massage.

Ik behandel in de twee volgende vormen:

Dorn methode heeft als uitgangspunt het beenlengteverschil. Hierdoor ontstaat vaak een bekkenscheefstand, waardoor ruggenwervels kunnen verschuiven.
Binnen de Dorn methode worden blokkades en scheefstand van bekken, wervels en gewrichten met de handen aangevoeld. Op een zachte manier wordt dit vervolgens met een duimdruk gecorrigeerd. Deze handeling gebeurt altijd in beweging. De cliënt pendelt de benen of armen of draait het hoofd op zo’n manier dat het lichaam de correcties gemakkelijker accepteert. (Duur van de behandeling 60 minuten).

Breuss-massage is een tussenwervelschijfmassage die psychische, energetische en lichamelijke blokkades kan opheffen door middel van massage met St. Janskruid olie. We gaan er van uit dat er geen ‘versleten’ wervels bestaan, maar slechts gedegenereerde. Deze kunnen we stimuleren. Aangezien cellen steeds opnieuw opgebouwd worden, kunnen ook tussenwervelschijven verbeteren door regeneratie.
Bij hevige wervelkolom problemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorn methode. De Breuss-massage kan ook ná de Dorn behandeling gegeven worden om de wervelkolom nog meer te strekken. (Duur van de behandeling 30 minuten en/of als aanvulling op de Dorn methode).

Noot: Bij osteoporose, ernstige degeneratie van tussenwervelschijven, een acute hernia, verlamming of bij kanker en metastasering is het nodig om eerst de behandelend arts te raadplegen.